escut_alcover

Alcover, un indret per descobrir

© Tots els drets reservats

QUÈ FER?

RUTES DE NATURA, ACTIVITATS CULTURALS, MUSEU, FIRES…

Museu d'Alcover

Dues exposicions plenes de vida

Planifica la teva visita lliure o guiada per conèixer dues exposicions plenes de vida ubicades a la casa noble de ca Batistó. Gaudiràs d'un viatge al passat ple d'emocions que et transportarà a la intimitat d'una família burgesa en el trànsit del segle XIX al XX, així com a l'antic mar de les Muntanyes de Prades. Us esperen diferents activitats adreçades a tothom: famílies, grups...

Itinerari urbà pel centre històric de la vila que ens convida a fer una passejada en el temps. Diferents mòduls interpretatius ubicats en punts estratègics expliquen l’important llegat històric i arquitectònic que encara es conserva i que, com un llibre obert, ens descobreix històries i relats d’un Alcover per descobrir. Des del Museu s’ofereixen visites guiades.

Ruta Urbana

Bandolers i palaus a Alcover

Convent de les arts

Un espai de creació artística de primer nivell

El Convent de les Arts és un edifici intensament arrelat en el paisatge d'Alcover. Forma part del teló de fons que observa el viatger quan s'aproxima a la població, vingui d'on vingui, ja sigui des de l'interior o de la costa. Darrere de la vila s'alcen les muntanyes, entre elles la petita muntanya del Calvari. Entre el poble i la muntanya del Calvari s'aixeca el Convent, visible des de gran distància.

Alcover té una important vinculació amb el bandolerisme, ja que entre els segles XVI i XVII va ser protagonista de les activitats bandoleres que es produïen a la zona. Aquesta activitat, que es concentrava en dos bàndols enfrontats (els Morells i els Voltors), va sorgir a la vila en un moment de transformació arquitectònica, cultural i econòmica. La Fira de Bandolers, va néixer l’any 2002 amb l’objectiu de donar una nova embranzida a la tradicional Fira del Remei, que se celebra el segon cap de setmana d’octubre.

Fira de Bandolers

Un espai de la memòria en clau de festa

Vall del Glorieta

Al peu de les Muntanyes de Prades

El riu Glorieta, que dona nom a la vall, neix als Motllats, a la serra de Prades, i aflora a les anomenades Fonts del Glorieta, que tot salvant els desnivells del terreny, passa per Alcover fins afluir al riu Francolí. La vall acull un ric patrimoni natural i cultural que es descobreix a partir d’antics camins recuperats i d’un modern espai interpretatiu: el MIMO

La ruta del Glorieta parteix de la finca del Mas de Forès, propietat municipal. El recorregut senyalitzat ofereix tres possibilitats diferents. El camí de la sèquia del molí de Forès o el camí del molí del Glorieta de dificultat baixa i circulars; i el camí d’Alcover a Mont-ral de dificultat mitja-alta, especialment en el tram que va de la bassa de la central a les Fonts del Glorieta.

La Ruta del Glorieta

Un antic camí ral recuperat

MiMo

Una mirada al patrimoni i a la biodiversitat en clau de sostenibilitat

El molí de Dalt de Mas de Forès és un antic edifici històric situat al bell mig de la vall del riu Glorieta, que gràcies a un laboriós treball de restauració s’ha recuperat de l’oblit. Acabada la intervenció arquitectònica, el pis superior ha quedat convertit en un espai obert al públic per reflexionar sobre els valors de la vall i l’equilibri del nostre ecosistema.

Altres espais visitables

Ermita del Remei
Cami del Rourell
Sotacoberta Església Nova
Rentador de la Font del Lleó
Monument a Lluís Companys
Casa-Museu de la Mel
La Font Fresca
El Pont dels Moros
Previous
Next

Organitza la teva visita

Consulta el directori de serveis de la Vila. On Menjar, on dormir...

On Menjar ?

Consulta el directori de serveis i organitza la teva visita!

On dormir

Consulta el directori d'allotjaments on pernoctar.

Agenda Cultural

Consulta la programació cultural i associativa

cONTACTA'NS

Estàs preparant la teva estada a Alcover? Necessites informació addicional per a prepar la teva estada? Contacta'ns i et resoldrem qualsevol dubte

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart