escut_alcover

Alcover, un indret per descobrir

© Tots els drets reservats

LA VALL DEL GLORIETA

AL PEU DE LES MUNTANYES DE PRADES

Aquest espai esdevé un paisatge cultural i natural únic dins l’entorn de les Muntanyes de Prades. Per visitar-lo cal conèixer la normativa vigent per tal de garantir la seguretat de les persones, ja que la vall és considerada una zona amb alt risc d’incendi forestal. Consulteu l’estat del Pla Alfa de la Generalitat de Catalunya.

L’accés a la vall es pot fer pels camins o senders existents per als vianants o bé amb vehicles que no siguin ni autocars ni vehicles d’alt tonatge, i sempre estacionant en les àrees habilitades de pagament.

 

Com arribar-hi?

Accedeix a la Vall amb Maps de Google

Mapa / Clica!

Descarrega't el mapa de la Vall del Glorieta

Zona recreativa

La finca de Mas de Forès compta amb una àrea recreativa que ofereix una àmplia zona d’estacionament, una zona de pícnic amb taules i cadires, gronxadors i lavabos. Tanmateix, és l’indret on s’ubica l’espai cultural MiMo, una descoberta de la vall també adreçada a infants i el punt de partida de la ruta de natura amb trams de dificultat baixa per gaudir en família.

Tiquet d’aparcament

Compra el teu tiquet directament al Pàrquing Mas de Forès 

(10€ / cotxe – gratuït per alcoverencs/ques amb tarja)

Ruta del Glorieta:

La ruta recupera un antic camí natural reconvertit en un itinerari de senderisme que descriu un interessant recorregut pel complex hidràulic de la vall. Catalogat com a patrimoni local de caràcter històrico-cultural, el sender ens convida a fer una passejada en el temps per antics camins veïnals, de diferent tipologia i ús, que uneixen entre sí molins, sèquies, fonts i captacions d’aigua.

Anar-hi! Saber-ne més

MiMo

Es tracta d’un modern espai visitable ubicat dins del mirador d’un antic molí paperer, conegut amb el nom del molí de Dalt de Mas de Forès. Un indret privilegiat enmig de la vall del riu Glorieta que descobreix al visitant el patrimoni que s’hi conserva i el seu valor en clau de sostenibilitat. A més a més, la visita es concep com un espai de reflexió sobre l’actual necessitat de protegir i salvaguardar els ecosistemes i la vida.

Anar-hi! Saber-ne més

Informació important

Amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones i de protegir l’espai natural perquè és una zona amb alt risc d’incendi forestal cal tenir en compte que:

PLA ALFA / CONSULTAR

Consulta en directe el nivell actual, o la previsió per les properes 24 hores. El pla Alfa s’actualitza dos cops al dia. Recordeu que hi haurà accés restringit a la Vall, en nivell 3 del Pla Alfa.  

Vols saber en quin nivell està ara mateis el Pla Alfa? CLICA! Cuidem el nostre entorn!

cONTACTA'NS

Estàs preparant la teva estada a Alcover? Necessites informació addicional per a prepar la teva estada? Contacta amb nosaltres. Et resoldrem qualsevol dubte.

Formulari de contacte

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart